Google+

Csak 3 és fél napod van, most légy kreatív! 2014. január 31.

Cél: a kutatások szerint a cukorbetegség megfelelő kezelésében fontos szerepet játszó kreativitás fejlesztése!

Február 3-a hétfő, az Egyesült Államokból indulva immár ötödször: Diabétesz Művészeti Nap! 

A Diabétesz Művészeti Nap egy internetes kezdeményezés, melynek lényege vizuálisan kifejezésre juttatni egy a cukorbetegséghez kapcsolódó történetet, minél kreatívabban visszaadva a kapcsolódó életérzést, egy-egy élettörténet részletét, vagy pillanatát. A kezdeményezés célja a figyelemfelhívás mellett a kutatások szerint a betegség megfelelő kezelésében fontos szerepet játszó kreativitás fejlesztése. Nem más ez, mint egy lehetőség: bárki, aki bármilyen módon érintve van a diabétesz által, megelevenítheti az érzéseit, a saját történetét, és megoszthatja alkotását a cukorbetegek online közösségével. Ahogy a szervezők fogalmaznak „ez egy nap, amikor arra vagyunk ösztönözve, hogy kitörjünk nyelvi komfort zónánkból, és bármilyen műalkotás formájában - festmény, rajz, kollázs, szobrászati installáció, vegyes technika vagy bármilyen más elképzelhető formában kifejezzük magunkat”. Hogy tapasztalt művész készíti-e a művet, vagy sem, az egyáltalán nem számít, csak az, hogy megmutassuk a világnak, milyen érzés együtt élni a cukorbetegséggel, és hogy „egy kép többet érhet 1000 szónál”.

A Művészeti Napon bárki részt vehet: bármilyen típusú cukorbetegség által bárhogyan érintve, bármilyen életkorban - tehát családtagok, gyerekek, házastársak, szülők, testvérek, ápolók, vagy bárki, akire hat a cukorbetegség, vagy aki hat a cukorbetegekre, az részt vehet. A művek a közösségi oldalakon kerülnek megosztásra (Facebook, Twitter, blogok), illetve összegyűjtésre. A részvétel rendkívül egyszerű! Mindössze annyit kell tenned, hogy készítesz egy műalkotást – akár családi, vagy baráti körben -, amely tükröz „valamit” az életedben a diabéteszhez kapcsolódóan, és amennyiben nem számítógépes rajz, kollázs, vagy grafika, akkor lefotózod. A kép, vagy fotó szélessége ne legyen több, mint 1000 pixel. A „Leírás” mezőbe (nem kötelező jelleggel) javasolt a következőket leírni: a mű címe, a készítő neve, kapcsolata a cukorbetegséghez.

A fotók többek között feltölthetőek közvetlenül a „Diabetes Art Day” hivatalos honlapjára és Facebook oldalára angol nyelvű leírással, illetve a DietOn Facebook oldalára akár magyar leírással is! Az oldalunkra február 3. 20:00-ig feltöltött alkotások továbbításáról és szükség esetén fordításáról gondoskodunk, és a február 10-e 20:00-ig legtöbb „lájkot” kapó kép alkotóját diabetikus termékcsomaggal jutalmazzuk, melynek tartalmát életkortól és egyedi igényektől függően egyeztetést követően állítjuk össze és postázzuk, vagy személyesen adjuk át!

A korábbi években a művek rendkívül változatosak voltak, a hagyományos művészeti anyagoktól kezdve a gyurmafigurák képein keresztül, a diabéteszes kellékek ötletes felhasználásán, illetve ábrázolásán keresztül akadt hímzés és még tortadíszítés is. A kezdő művész, aki nem tudja, hogyan kezdjen neki az önkifejezésnek, annak a kollázs egy egyszerű módja lehet, hogy a hétvégén nekiugorjon alkotása elkészítésének, de ötleteket a korábbi évek munkáiból is meríthettek! Ha szeretnéd leírni, hogy miről szól a műved, vagy milyen volt létrehozni, akkor ne habozz, írd meg azt is, vagy csak hagyd, hogy az alkotás magáért beszéljen! RAJTA, MOST LÉGY KREATÍV!

Forrás: www.diabetesartday.com
Source and picture from diabetesartday.com, licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Vissza a hírekhez

Címkék

események
Megosztás