Google+

Tippek a fogyáshoz 2013. december 16. , DietOn Admin

12 trükk, hogy ne érezzük magunkat gúzsba kötve!

1. Tartsuk be az ajánlott napi energia-beviteli célunkat!

2. Fogyasszunk több fehérjét! Részesítsük előnyben a halakat és a fehér, zsírszegény húsokat.

3. Kerüljük a zsíros tejtermékek fogyasztását, helyettesítsük őket zsírszegény változataikkal.

4. Hagyjunk fel a napraforgó- és kukoricaolaj fogyasztásával, melyek elősegítik az érfali lerakódások képződését. Használjunk helyettük szűz olíva olajat!

5. Ügyeljünk arra, hogy milyen zsírokat fogyasztunk! Fokozottan igaz, hogy nem csupán a mennyiség számít. Leginkább ajánlott a halhúsban és a lenmagban található omega-3 zsírsav!

6. Hagyjuk ki az étrendedből a fehérlisztből készült ételeket, mondjunk le legalább egy időre a tésztafélék és a kenyér fogyasztásáról! Gyorsan hozzá lehet szokni.

7. Fogyasszunk sok nyers zöldséget!

8. Együnk minden nap gyümölcsöt, de ne vigyük túlzásba fogyasztásukat! Részesítsük előnyben az alacsony cukor- és magas rosttartalmúakat. Az alma, körte, szilva és a bogyós gyümölcsök mind jó választás. Lehetőleg éhgyomorra fogyasszuk őket, gyümölcslevekből pedig kizárólag a 100% gyümölcstartalmúakat válasszuk, azt is mértékkel fogyasszuk!

9. A keményítőfogyasztást napi egy adagra csökkentsük, és ezt ne az esti étkezésünk alkalmával vegyük magunkhoz. A legjobb választást a babfélék, az édes burgonya és a zabkása jelenti.

10. Felejtsük el az alkoholt, nem tartalmaz semmilyen nélkülözhetetlen tápanyagot!

11. Igyunk minél több vizet!

12. Használjuk ki a lehetőségeket a gyakoribb testmozgásra. Ha nem szeretünk, vagy nincs időnk sportolni, akkor sétáljunk például buszozás helyett és használjuk a lépcsőt a lift helyett!

Vissza a bloghoz
Megosztás